O nama

Udruga djeluje na području branitelja i stradalnika, branitelji - veterani Domovinskog rata; na području kulture i umjetnosti, izvedbene umjetnosti.
Ciljevi Udruge su promicanje hrvatskih nacionalnih, povijesnih, kulturnih i drugih vrednota te promicanje i oplemenjivanje moralnih i etičkih vrednota hrvatskog naroda; razvoj kreativnosti, znanja i vještina branitelja te građana, djece i mladeži u svrhu osobnog razvoja i socijalne uključenost. Osmišljavanje i provođenje projekata i programa s područje kulture kroz predavanja i radionice glazbeno scenskog sadržaja, radionice kreativnog pisanja, glume i projekte kulturnog amaterizma; organiziranje i sudjelovanje na kulturnim manifestacijama i u multimedijalnim projektima; organizacija i sudjelovanje u organizaciji programa usmjerenih ka poboljšanju kvalitete života hrvatskih branitelja kroz fizičku aktivnost, boravak u prirodi te organizacijom i sudjelovanjem članova Udruge na sportskim susretima i manifestacijama; izdavačka djelatnost sukladno posebnom propisu; suradnja s fizičkim i pravnim osobama kao što su udruge, ustanove te jedinicama lokalne uprave i samouprave odnosno nadležnimMinistarstvima radi provođenja projekata i programa Udruge.
Osim svojih djelatnosti udruga sudjeluje i u raznim humanitarnim događanjima. Do sada iza sebe imamo nekoliko uspješno odrađenih humanitarnih akcija i donacija.
Udruga ima i svoje predstave, u kojima sudjeluju branitelji kao glumci ili publika. Surađujemo sa kazalištima , Kulturnim centrima i drugim kulturnim ustanovama.

PREDSJEDNIŠTVO
DRAŽEN PILIĆ - PREDSJEDNIK
TOMISLAV KLANAC - SAVJETNIK PREDSJEDNIKA
ZORAN MAJERIĆ - DOPREDSJEDNIK
TOMISLAV TABAKOVIĆ - TAJNIK


NADZORNI ODBOR UDRUGE
BRANKO ŠIMRAK - PREDSJEDNIK
SUD ČASTI UDRUGE
STJEPAN HEGER - PREDSJEDNIK

PODRUŽNICA VUKOVARSKO SRIJEMSKE ŽUPANIJE
MARIJA ĐULABIĆ - PREDSJEDNIK
JASMINKA BAKICA  -  DOPREDSJEDNICA
ALEKSANDRA CVRKOVIĆ - TAJNICA

PODRUŽNICA BRANITELJA ROMA
STJEPAN BOGDAN - POVJERENIK

PODRUŽNICA SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE
Milan Sarač - povjerenik