Grad Split ponovno darivao djecu sajmišta

Kao i proteklih godina Grad Split osigurao je božićne paketiće djeci osnovne škole Nikole Andrića, Antuna Bauera i Josipa Matoša te djeci iz dječjeg vrtića sa Sajmišta. U akciju je tradicionalno uključena udruga Humanitarno-kulturno braniteljski centar Vukovar.

– Paketiće je donirao Grad Split s kojim imamo dobru dugogodišnju suradnju. Prije dvije godine na čelu grada bio je gospodin Ivo Baldasar, a sada je akciju nastavio gospodin Andro Krstulović Opara koji je prepoznao ovaj hvale vrijedan projekt – rekao je predsjednik udruge Humanitarno-kulturno braniteljski centar Vukovar Nikola Tarle.

Naglasio je kako je za članove njegove udruge rat završio 1995. godine te da su se oni okrenuli kulturnom i humanitarnom radu.

Djeda Božićnjaka glumio je Dražen Pilić predsjednik Kulturno športske braniteljske udruge koji kaže kako su prije podjele paketića u svakoj školi odigrali i kratku predstavu u kojoj su sudjelovala i djeca.

– Jako su me se dojmila djeca s posebnim potrebama iz OŠ Josipa Matoša koja su jako draga. U svakoj školi koju smo posjetili djeca su nam se veselila, a razgovarali smo i o njihovim ocjenama. U svakom slučaju bilo je jako dobro i vjerujem kako ćemo iduće godine napraviti ono što smo i zamislili – poručio je Pilić.

Ideja im je da sljedeće godine u dva dana obogatiti vukovarski i vinkovački advent s poklonima i predstavama za svu djecu iz ova dva grada.

– Branitelji moraju raditi ovakav dio posla. Imali smo i jedan sastanak u cilju povezivanja svih braniteljskih udruga, a najviše nas veseli kad možemo odraditi ovako nešto za djecu. Lijepo je veseliti se s djecom i njima osigurati bolju budućnost kako ne bi odlazila iz naše Domovine – rekao je Pilić.

Na poklonima se zahvalio Jozo Mihaljev, ravnatelj OŠ Antuna Bauera Vukovar.

– S braniteljskom udrugom sa Sajmišta tradicionalno surađujemo više godina. Zahvaljujem se Gradu Splitu koji je donirao paketiće za našu djecu od prvog do četvrtog razreda – rekao je Mihaljev i dodao kako su djeca jako sretna kad vide Djeda Božićnjaka i njegovu pratnju.

Izvor: hrv.hr