CENTAR ZA KULTURU TREŠNJEVKA: Potpisan Ugovor o suradnji s Kulturno športskom braniteljskom udrugom

 

Cilj je da branitelji i njihove obitelji budu dio kulturnog života i da budu prihvaćeni u društvu. Svih ovih godina populacija branitelja nije bila dovoljno uključena u kulturno-umjetnička zbivanja

 

Nakon uspostavljanja suradnje s Kazalištem Kerempuh, predsjednik Kulturno športske braniteljske udruge (KŠBU) Dražen Pilić ostvario je ovih dana još jednu vezu na polju kulture. Naime, s ravnateljicom Centra za kulturu Trešnjevka Ljiljanom Perišić potpisao Ugovor o suradnji.

– Dogovorena je uzajamna pomoć na ostvarivanju obostranih projekata. S tim su branitelji dobili još veće mogućnosti sudjelovanja u kulturnim zbivanjima. Moram istaknuti i to da su samom potpisivanju prisustvovale i Frana Marija Vranković te Kostadinka Velkovska – rekao je Pilić.

Istaknuto je da Centar za kulturu Trešnjevka osim raznih predstava, kino projekcija i izložaba nudi i različite aktivnosti u kojima mogu sudjelovati i sami branitelji.

– Imaju radionice glume, režije, scenografije, zatim likovne radionice, literalne, tako da svaki branitelj ili član njihove obitelji može izabrati ono što ga interesira i proširivati znanje – pojasnio je Pilić.

Inače, Kulturno športska braniteljska udruga radi na socijalizaciji branitelja u kulturi i športu.

– Cilj je da branitelji i njihove obitelji budu dio kulturnog života i da budu prihvaćeni u društvu. Svih ovih godina populacija branitelja nije bila dovoljno uključena u kulturno-umjetnička zbivanja. KŠBU svojim radom polako, ali uspješno, dolazi do svog cilja. Branitelji i njihove obitelji dovodi u kazališta i koncertne dvorane – pojasnio je Pilić.

Inače, uspješnu suradnju KŠBU ima s Histrionima, Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog, Kazalištem Komedija, Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu te mnogim drugim kulturnim ustanovama, kao i s glumcima koji rado pomažu da branitelji budu upućeni i da sudjeluju u kulturnim događajima. Također, potpisanu suradnju ima i s Gradskim dramskim kazalištem Gavella, a odnedavno i s Kazalištem Kerempuh.

IZVOR: http://www.in-portal.hr/in-portal-news/vijesti/16845/centar-za-kulturu-trenjevka-potpisan-ugovor-o-suradnji-s-kulturno-sportskom-braniteljskom-udrugom