Obilježena 29. obljetnica ustroja 204. vukovarske brigade HV-a

Odavanjem počasti i polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te svetom misom u Vukovaru je u srijedu, 23. rujna 2020. obilježena 29. obljetnica ustroja legendarne 204. vukovarske brigade HV-a, postrojbe koja je branila Vukovar u Domovinskom ratu.

Vijence u čast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima položila su, uz hrvatske branitelje i članove obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, i brojna izaslanstva, među njima potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved kao izaslanik predsjednika Vlade, ministar obrane Mario Banožić, general Željko Živanović kao izaslanik predsjednika RH, zastupnica Marijana Balić kao izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora, te izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara.

Podsjetivši na veliku žrtvu koju su pripadnici 204. brigade podnijeli za slobodu Hrvatske, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved naglasio je kako je kroz srpske koncentracijske logore prošlo 1.557 pripadnika te ratne postrojbe.

“Važno je naglasiti – 190 žena i 93 maloljetna branitelja koji su s oružjem branili svoj grad. To je žrtva i to je doprinos 204. vukovarske brigade”, poručio je.

Molitvu je na obljetnici predvodio fra Josip Poleto, gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru, koji je služio i misu zadušnicu.

Izvor : MB

Autor: Dražen Pilić